Ilo muistaa ja onnistua -hanke

Etätukea kotiin

Ilo muistaa ja onnistua -hankkeessa kehitetään muistiperheille kotiin tarjottavaa etätukea. Muistisairauden edetessä mahdollisuudet osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan voivat vähetä. Korona-epidemiaan liittyvät varotoimet lisäävät rajoituksia. Tämä voi lisätä avun tarvetta kotona. Tuen tarjoamisessa hyödynnetään digilaitteita ja sovelluksia. Tarjoamme laitteen ja ohjaamme sen käytössä.

Etäyhteyden kautta mm. ohjataan harjoitustuokioita, jotka tukevat sairastuneen toimintakykyä. Läheistään hoitavalle voimme tarjota mm. tietoa muistisairauksista ja keskustelukumppanin. Tavoitteena on mielen hyvinvoinnin vahvistuminen.

Tukijoina toimivat yhdistyksen koulutetut tukihenkilöt sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat.

Kehittämiskumppaneina ovat Akaan kaupunki, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Hanke toteutetaan syksyn 2020 aikana ja sitä rahoittaa STEA.

Lisätietoja:

Projektivastaava Kirsi Mustonen