Huittinen

TOIMINTA JATKUU SYYSKUUSSA EPIDEMIATILANTEEN SALLIESSA

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Huolehdimme osallistujien turvaväleistä ja hygieniaohjeistuksesta.

Syyskuussa 2018 olimme tutustumassa Vampulan lentokenttään.
Muistikävelyn rastilla arvioitiin puun ympärysmittaa. Kuvaaja Marko Dahlman.
Ulkoilukahvilan osallistujat ryhmäkuvassa 9.5.18.

MUISTIKAHVILA

Toripuodissa Kappelikuja 1, 32700 Huittinen.
Muistikahvila on tarkoitettu muistisairaille, omaisille, muististaan huolestuneille tai muistiasioista kiinnostuneille. Keskustellaan muistiin ym. liittyvistä asioista. Omakustanteinen kahvitarjoilu.

Avoinna joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 14:00-15:30.

• 2.9. Arki käyntiin: valtuustosalissa

• 7.10. Aivoterveyttä, musiikkia ja muistelua: Eeva Tyrväinen muistiohjaaja

• 4.11. Edunvalvontavaltuutus: Akseli Tuuri muistiohjaaja

• 9.12. Joulujuhla, lisätietoja myöhemmin

Tervetuloa tapaamaan muita ja virkistäytymään!

Seuraa ilmoitteluamme Lauttakylä-lehden ja Alueviestin seuratoimintapalstalla!

Tiedustelut muistikahvilasta:
Aira Autio puh. 044 564 2544 Huittisten muistiyhdistys
Eeva Tyrväinen puh. 044 738 9373 Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

VERTAISRYHMÄ OMAISILLE JA LÄHEISILLE

Muistisairauteen sairastuneiden omaisille ja läheisille Toripuodissa klo 13:00 - 14:30 seuraavina keskiviikkoina: 9.9., 30.9., 21.10., 18.11. ja 9.12.

Ryhmän ohjaajina toimivat Aira Autio ja Niina Immonen.

Tervetuloa mukaan ryhmään!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Niina Immonen puh. 044 772 8327
Aira Autio puh. 044 564 2544

MUISTIVIIKON TAPAHTUMIA 20. - 27.9.2020

• Muistimessu
    sunnuntaina 20.9.2020 klo 10, Huittisten kirkko.
    Muistimessu on tavallista lyhyempi jumalanpalvelus, jossa lauletaan paljon tuttuja virsiä. Messuun ovat kaikki tervetulleita, erityisesti muistisairaat läheisineen ja avustajineen.

• Yleisöluento etäyhteydellä: Perustietoa muistisairauksista ja sairastuneiden kuntoutuksen mahdollisuuksista, geriatrian erikoislääkäri Maija-Helena Keränen
    keskiviikkona 23.9.2020 klo 13:00 - 14:30, kirjaston Hermanni-sali, Lauttakylänkatu 26, Huittinen

Lisätiedot:
Aira Autio puh. 044 564 2544, aira.autio@dnainternet.net
Niina Immonen puh. 044 772 8327, niina.immonen@huittinen.fi

TOIMINTA HUITTISISSA

Toimintamuodot ovat:

• Vertais- ja ryhmätoiminta
  • Muistikahvila, kk:n 1. keskiviikko
  • Ensitietoillat
  • Ohjaus ja neuvonta
  • Luennot ja yleisötilaisuudet
  • Muistihoitajan palvelut
  • Virkistystilaisuudet
  • Kuntosalin käyttövuorot palvelukoti Kaarirannassa to 16 - 17
  • Kunta- ja oppilaitosyhteistyö

Seuraa Lauttakylä-lehden seuratoiminta-palstaa.

Tavoitteena on tukea muistisairasta ja hänen läheisiään koko sairauden ajan sekä vaikuttaa hoidon ja palvelujen kehittymiseen Huittisten alueella yhteistyössä kaupungin kanssa.

Yhteyshenkilöt:
Aira Autio, aira.autio@dnainternet.net puh. 044 564 2544
Niina Immonen, muistihoitaja niina.immonen@huittinen.fi puh. 044 772 8327 Huittisten kaupunki

Tervetuloa mukaan vapaaehtoistyöhön, ottakaa yhteyttä muistiasioissa!

HISTORIAA

Paikallisosasto perustettiin Huittisten – Vammalan – Äetsän dementiayhdistyksenä 10.12.1996. Yhdistys hakeutui Pirkanmaan Dementiayhdistyksen alaosastoksi ja on nykyisen Pirkanmaan Muistiyhdistyksen paikallisosastoista vanhin. Sittemmin nimeksi tuli Huittinen - Sastamala alaosasto ja vuoden 2010 alusta paikallisosasto jatkaa toimintaansa Huittisten paikallisosastona. Paikallisosastoa kutsutaan ”paikallisella työnimellä” Huittisten muistiyhdistys.

Toiminnassa korostuu vertaistukiryhmien kautta muistisairaiden kotihoidon tukeminen. Lisäksi järjestetään ensitietopäiviä, koulutusta ja virkistystoimintaa. Tavoitteena on vaikuttaa muistisairaiden ja heidän omaistensa palvelujen kehittymiseen paikkakunnalla. Yhteistyö Huittisten kaupungin kanssa on tiivistä. Huittisten paikallisosasto on mukana Länsi- Suomen Vanhusten palvelurakenteen kehittämishankkeessa ns. KASTE- ohjelmassa vv.  2010-2012.