Nokia

Makkaranpaistoa
Muistikahvilaemännät Seija ja Tiina

RYHMÄTOIMINTA NOKIALLA

Nokian paikallisosasto järjestää vertaisryhmän muistisairausdiagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 15-16.30 SPR:n Kotipesä (Pirkkalaistori 1 2.krs, Nokia).

Syyskauden kokoontumispäivät ovat: 12.12.2017 yhteinen pikkujoulu kahvilan kanssa.

Kevään kokoontumispäivät ovat: 6.3., 3.4. ja 8.5.2018

Tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilöt:
Seija Helminen puh. 040 730 6378, seipe.raipe@gmail.com
Marjo Haavisto puh. 050 330 8515, marjo.haavisto@pirkanmaanmuistiyhdistys.fi

PIRKAN OPISTON AVOIN YLEISÖLUENTO:

EI SAA RAVISTAA! KAIKKI TUNTEET OVAT SALLITTUJA

ke 7.3.2018 klo 18.00-19.30
Kerhola, lehteriluokka, Souranderintie 13, Nokia

Geronomi Erja Räty ja hanketyöntekijä Tiina Järvinen, Tampereen seudun omaishoitajat ry

Luento käsittelee lähisuhteissa syntyviä vaikeita, ahdistavia ja negatiivisia tunteita. Miten oppia tunnistamaan ne, ja käsittelemään niitä niin, etteivät ne muodostu ylivoimaisiksi, jolloin ne voivat johtaa jonkin tyyppiseen kaltoinkohteluun tai sen uhkaan.

Luento järjestetään yhteistyössä Nokian omaishoidon verkoston kanssa.

MUISTIKAHVILA NOKIALLA

Kahvila toimii kerran kuukaudessa, tiistaisin klo 15 - 16.30 HUOM! Eri paikka: Spr:n Kotipesä, Pirkkalaistori 1., 2. krs. Kaikille avoimessa kahvilassa kuullaan ja keskustellaan muistiin liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä tavataan vanhoja ja uusia tuttuja.

Muistikahvilan kevätkausi 2018:

• 13.3. Ikäihmisten kotien paloturvallisuus, Juhani Haapaniemi
  • 10.4. 1 Apteekki esittäytyy; tietoa lääkehoidon toteuttamisesta kotona, vitamiineista ym., asiaa. 1 Apteekin proviisori
  • 8.5. Tanssit! Yhteinen kevätkauden päätös vertaistukiryhmän kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: Seija Helminen 040 730 6378 tai
Tiina Pelander 050 365 8108, tpelander@luukku.com

Nokian muistikahvilahengettären Seijan synymäpäivä.
18.10.16 Muistikahvilassa tehtiin yhdessä hyvän mielen karttaa. Kuvassa kahvilaemäntä Seija Helminen

PIRKAN OPISTON AVOIN YLEISÖLUENTO:

PIDÄ HUOLI MUISTISTASI

to 22.3.2018 klo 18.00-19.30
Kerhola, Polónin sali, Souranderintie 13, Nokia

Geriatri, neurologi Sirpa Perttula, muistihoitaja Hilkka Isotalo sekä vapaaehtoistoimija Seija Helminen Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Nokian paikallisosastosta

Miten muistista voi pitää huolta? Milloin on syytä mennä muistitutkimuksiin?

Luentoillassa käsitellään muistisairauksien ennaltaehkäisyä, muistin heikkenemistä ja muistisairauksia sekä hyvän elämänlaadun ylläpitämistä muistin heiketessä. Luento järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan muistiyhdistyksen Nokian paikallisosaston kanssa.

Nokialla juhlitiin 15 toimintavuotta 12.12.2017

Tilaisuudessa tarjottiin riisipuuroa ja nautittiin juhlakahvit. Teija Siipola piti juhlapuheen, minkä jälkeen kukitettiin aktiiviset paikallisosastotoimijat Seija Helminen ja Tiina Pelander. Seija palkittiin myös Muistiliiton hopeisella ansiomerkillä ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä. Juhla huipentui Tomi Markkolan esiintymiseen, lisäksi laulettiin yhteislauluja Tarjan säestyksellä.

Alaosastotoimijat Seija Helminen ja Tiina Pelander.
Pasi Heino (säestäjä), Seija Helminen ja Tomi Markkola