Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry (ent. Pirkanmaan Dementiayhdistys ry) on yhdistys muistihäiriöisille, heidän omaisilleen, ammattihenkilöstölle sekä kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Yhdistyksen toimialueena on Pirkanmaa. Yhdistys antaa tietoa muistisairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta, saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista. Yhdistys tukee sairastuneita ja omaisia kaikissa sairauden vaiheissa ja pyrkii lisäämään eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Keskeisenä toimintamuotona on jatkuva kehittämistyö muistisairauksien ennaltaehkäisyn, varhaisen toteamisen, hoidon ja kuntoutuksen parantamiseksi.

Toimintatapoja

• muistityön ja osaamisen kehittäminen
  • muisti-illat, tieto- ja virkistyskurssit
  • vertaistukiryhmät omaisille ja läheisille
  • toiminnalliset kuntoutusryhmät sairastuneille
  • tieto- ja virkistyspäivien järjestäminen
  • yleisötilaisuudet
  • ammattihenkilöstön kouluttaminen ja hoitotyön kehittäminen
  • paikallisosastojen toiminta

Jäsenedut

Jäsenetuihin kuuluvat neljästi vuodessa ilmestyvä jäsenlehti Pirkanmaan Pääasiat sekä neljästi vuodessa ilmestyvä Muistiliiton julkaisema Muisti-lehti. Jäsenyys vuonna 2017 maksaa 20 euroa/vuosi henkilöjäseneltä ja 50 euroa/vuosi yhteisöjäseneltä.