Huittinen

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Huolehdimme osallistujien turvaväleistä ja hygieniaohjeistuksesta.

Muistikahvila

Toripuodissa Kappelikuja 1, 32700 Huittinen.
Muistikahvila on tarkoitettu muistisairaille, omaisille, muististaan huolestuneille tai muistiasioista kiinnostuneille. Keskustellaan muistiin ym. liittyvistä asioista. Omakustanteinen kahvi.

Avoinna joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 14:00-15:30.

• 7.9. Mistä apua, kun unohtaa? Muistihoitaja Niina Immonen
  •  5.10. Minun ääneni –musiikkikuntoutusesittely: hankepäällikkö Kaisa Tienvieri, Arva ry Lauletaan, kuunnellaan musiikkia ja tehdään monenlaisia helppoja musiikillisia harjoituksia. Muistia treenataan mukavin, leikillisinkin keinoin. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi koskaan harrastanut musiikkia – musiikki vaikuttaa meihin jokaiseen!
  • 2.11. Musiikkitahto ja levyraati Muistiohjaaja Kristina Uotila Ovatko omat ja läheisesi musiikkimuistot tallessa? Ihmisen lempimusiikkiin on säilöttynä koko eletty elämä kaikkine käännekohtineen ja ihmissuhteineen. Musiikki herättää niihin liittyvät tunteet ja muistot.
  • 7.12. Puurojuhla

Ulkoilukahvilan osallistujat ryhmäkuvassa 9.5.18.
Muistikävelyn rastilla arvioitiin puun ympärysmittaa. Kuvaaja Marko Dahlman.

MUISTIVIIKKO

Huittisten Muistiviikon luennot keskiviikkona 21.9.2022 klo 13 - 15. Valtuustosali (Risto Rytin katu 36). Luennoitsijana asiantuntija Anita Pohjanvuori, Muistiliitto.

Klo 13.00 Muistia kuormittavat tekijät.

**kahvitauko** (omakustanteinen kahvi)

Klo 14.15 Palvelujen laatu.

SENIORIMESSUT

Osallistumme Seniori- ja esteettömyysmessuille Tahto Areenalla lauantaina 15.10.2022 klo 11-14.

VERTAISRYHMÄ OMAISILLE JA LÄHEISILLE

Muistisairauteen sairastuneiden omaisille ja läheisille alkaa maanantaina 26.9.2022 klo 13:00 - 14:30 Toripuodissa.  Tervetuloa mukaan ryhmään!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Aira Autio puh. 044 564 2544

Tervetuloa tapaamaan muita ja virkistäytymään!
Seuraa ilmoitteluamme Lauttakylä-lehden ja Alueviestin seuratoimintapalstalla!
Tiedustelut muistikahvilasta:
Aira Autio puh. 044 564 2544 Huittisten muistiyhdistys
Kristina Uotila puh. 044 730 5270 Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

TOIMINTA HUITTISISSA

Toimintamuodot ovat:

• Vertais- ja ryhmätoiminta
  • Muistikahvila, kk:n 1. keskiviikko
  • Ensitietoillat
  • Ohjaus ja neuvonta
  • Luennot ja yleisötilaisuudet
  • Muistihoitajan palvelut
  • Virkistystilaisuudet
  • Kuntosalin käyttövuorot palvelukoti Kaarirannassa to 16 - 17
  • Kunta- ja oppilaitosyhteistyö

Seuraa Lauttakylä-lehden seuratoiminta-palstaa.

Tavoitteena on tukea muistisairasta ja hänen läheisiään koko sairauden ajan sekä vaikuttaa hoidon ja palvelujen kehittymiseen Huittisten alueella yhteistyössä kaupungin kanssa.

Yhteyshenkilöt:
Aira Autio, aira.autio@dnainternet.net puh. 044 564 2544
Niina Immonen, muistihoitaja niina.immonen@huittinen.fi puh. 044 772 8327 Huittisten kaupunki

Tervetuloa mukaan vapaaehtoistyöhön, ottakaa yhteyttä muistiasioissa!

HISTORIAA

Paikallisosasto perustettiin Huittisten – Vammalan – Äetsän dementiayhdistyksenä 10.12.1996. Yhdistys hakeutui Pirkanmaan Dementiayhdistyksen alaosastoksi ja on nykyisen Pirkanmaan Muistiyhdistyksen paikallisosastoista vanhin. Sittemmin nimeksi tuli Huittinen - Sastamala alaosasto ja vuoden 2010 alusta paikallisosasto jatkaa toimintaansa Huittisten paikallisosastona. Paikallisosastoa kutsutaan ”paikallisella työnimellä” Huittisten muistiyhdistys.

Toiminnassa korostuu vertaistukiryhmien kautta muistisairaiden kotihoidon tukeminen. Lisäksi järjestetään ensitietopäiviä, koulutusta ja virkistystoimintaa. Tavoitteena on vaikuttaa muistisairaiden ja heidän omaistensa palvelujen kehittymiseen paikkakunnalla. Yhteistyö Huittisten kaupungin kanssa on tiivistä. Huittisten paikallisosasto on mukana Länsi- Suomen Vanhusten palvelurakenteen kehittämishankkeessa ns. KASTE- ohjelmassa vv.  2010-2012.